viernes, 18 de septiembre de 2009

Burkina Faso




Superficie: 274.200 km²
Población: 13.574.820 (2005)
Índice de pobreza: 45% (2005)
Esperanza de vida: 44,2 años
Acceso a agua potable: 42% (2000)
PIB por habitante: 1.100 $ (2000)
Analfabetismo hombres: 63,1%
Analfabetismo mujeres: 83,4%


La meva experiència a Burkina ha sigut ben curta, només tres dies amb el meu amic Moctar. Vam anar nomes a Ouagadougou on ell coneix gent i jo així també visitava una mica el país i veia altres coses. Vam agafar un bus de 20 hores des de Bamako. Tela marinera, del pal Bamako-Gao,... no comments
Vam arribar a Ouaga i de fet i ha denominadors comuns amb Mali però també hi ha altres coses que vaig veure diferents, com que està ple de rastes!!! Impressionant la cultura rasta. Potser hi dedico un apartat a ells. Una de les coses que més m'agraden és que al saludar-te es baixen fins la teva alçada com forma de respecte.
Burkina és verd. Més verd que Mali i sembla un país on la gent està força relaxada, diria que hi ha moltes llibertats.

Un dels reptes principals del país és millorar la seva educació ja que menys d'una tercera part dels nens rep educació primària, malgrat la presumpta obligatorietat de l'escolarització gratuïta fins als 16 anys. L'índex d'analfabetisme és un dels més elevats de tot el continent.

Les excel·lents relacions internacionals del país amb Europa, sobretot amb França, haurien de servir per impulsar l'ensenyament a través de programes d'ajuda.

És un dels països amb més pobresa del món. L'agricultura representa un 32% de la riquesa nacional, però s'enfronta a un sòl molt àrid i a sequeres contínues. Els productes principals són el blat de moro, el cotó i l'arròs. Hi ha abundants recursos miners, sobretot d'or, de ferro i de coure.









1 comentarios:

David i Queralt dijo...

Hola Sara!!
oi que enganxa!!!!
ja veig que t´ho has pasat pipa, no ni ha per menys, QUINA ENVEJA!!!!

Per cert no et van dur a cap MAQUIS de UAGA?

Una abracada!!!

David

Publicar un comentario